FAQ - Ofte stillede spørgsmål

Lad os fjerne noget af mystikken omkring hjemmesider. Det er ikke så kompliceret når man har et overblik over begreberne

Hjemmesider generelt

Hvad er et webhotel? Et webhotel er det sted hvor en eller flere forskellige hjemmeside "bor". Fysisk sker dette på en computer med serversoftware og harddiskplads til koderne for hjemmesiden. De forskellige hjemmesider på et webhotel har ikke relation til hinanden.
Hvad er en hjemmeside? Hjemmesiden er det indhold besøgende ser nå de har fundet vej til hjemmesiden via domænet.
Hvad er et domæne? Domænet er det navn en besøgende bruger til at tilgå hjemmesiden. Man skriver f.eks. isos.dk eller dr.dk i browserens adresselinie.
Hvad koster et domæne Et dansk domæne, de ender på .dk, koster i 2022 60 kr. årligt. Andre landes domæner kan koste væsentlig mere. Domæne købes ofte hos udbyderen af webhoteller.

ISOS hjemmesidetilbud

Tilbyder ISOS ikke længere hjemmesider uden abonnement?

En hjemmeside uden abonnement er stadig mulig. Fiks og færdige hjemmesider med 1 måned support inkluderet og efterføldende support via klippekort.

Prisen aftales individuelt men modsvarer 14 måneders abonnent med fuld support.

Kan jeg konvertere til hjemmeside uden abonnement?

Selvfølgelig. Når du har betalt for hjemmesiden er den selvfølgelig din og du kan flytte den når du vil.

Hvilke typer hjemmesider kan leveres?

En hjemmeside fra ISOS programmeres fra bunden i HTML og PHP eller bare HTML eller i et CMS (WordPress og lign.). Valget afhænger af opgaven .

Teknisk er WordPress nok den hurtigste måde at få en kompliceret hjemmeside. Til gengæld kan det være tidskrævende og kompliceret at ændre funktionalitet og holde WordPress installationen opdateret. Synderen er de plugins man har brug for.

Medmindre hjemmesiden opdateres hyppigt så bør en anden løsning end WordPress findes.

Webbureauarnes egne hjemmesider.

Mindre snak og mere fokus på hastighed og korrekt kode er de to vigtige parametre til vurdering af webbureauer.

Hastighed er vigtig da utålmodige besøgende ikke vil vente længe på hjemmesider. Korrekt kode er vigtig for søgemaskiner når siden skal indekseres korrekt.

Metode: Besøg bureauets hjemmeside og undersøg den undersøg de listede referencer. Holder påstanden om at være de bedste?

Hvordan måles hastighed?

Træk linket " Mål tid til dine bogmærker. Besøg herefter den side du ønsker at måle og tryk bogmærket.

Hastigheder mindre end 1 sekund er ønskelige. En acceptabel hastighed er mellem 1 og 3 sekunder. Over 3 sekunder begynder besøgende at blive utålmodige.

Er det kodet korrekt? W3.org, som er organisation der udvikler standarder til web, har heldigvis en validator som er meget nem at bruge. Du besøger https://validator.w3.org/ og indtaster hjemmesidens adresse i "Address" og trykker "Check" (husk https:// i adressen eks. https://isos.dk).

Meddelelser med Error indikerer kodefejl på siden, muligvis ikke findes via søgemaskiner.

Ovenstående bør afprøves flere gange på forskellige dage. Du behøver derfor ikke basere din beslutning på for banal salgsgas når du skal vælge webbureau.

SEO og Google Ads og Google Analytics

Hvad betyder SEO? SEO er en forkortelse for Search Engine Optimazation eller søgemaskineoptimering på dansk. Det går ud på at optimere hjemmesidens indhold så du nemt findes på søgemaskiner.

SEO kan være temmelig omfattende og derfor dyr. Priser varierer fra 2500 til 10000 kkr. pr måned.

SEO kan indebære anskaffelse af links til din hjemmeside, ændring af tekster, omstrukturering af hjemmesiden osv. Formålet er at få din hjemmeside til at blive relevant for de rette besøgende.

Hvad med Google Ads og Analytics

Google Ads gør det muligt at annoncere overfor brugere der søger på bestemte ord eller adfærd, der er relevant for din virksomhed.

Du er mere sikker på at nå et publikum med Google Ads end SEO. Til gengæld er påstanden at SEO mere effektig da det er en naturlig del af søgningen.

Google analytics er en platform til indsamling af brugerdata og som kan bruges til målrettede reklamer og til statistik.

Vær opmærksom på at brugen af Google Analytics er ulovlig i Danmark uden yderligere foranstaltninger (Datatilsynet.

ISOS benytter ikke Google Analytics e.l.

Får du nok SEO for pengene

SEO folkene har forhåbentligt udleveret en liste over søgetermer som hjemmesiden er optimeret til, samt defineret nogle succeskriterier. Dette er typisk mængden besøg pr søgeterm pr uge el. lign.

Du kan kontrollere resultatet med Google Search Console. Det er direkte fra Google og viser antal besøgende, hvilke sider de besøger og hvilke søgetermer de benytter. Det kræver en Google konto som heldigvis er gratis.

Du kan også benytte en browser i inkognito-mode og søge på dine søgeord/søgetermer.

Læg ikke alle æg i samme kurv

Hvordan med adgangskoder til hjemmesiden?

Skal du sove trygt bør du eje hjemmesiden. Dette inkluderer al kode og evt plugins og themes, sådan du nemt kan flytte til en anden webhotel og hyre hvem du vil.

Du har brug for adgangskoder til webhotel og hostmaster og alle adgangskoder relateret til hjemmesiden. Det kan være licenser til software der bruges. Alle koder - hverken mere eller mindre.

Har du hjemmeside har dit webbureau sandsynligt allerede oplyst dig om adgangskoder.

Hvad gør jeg med emails?

Undgå besværet og benyt Googles eller Apples værktøjer. Disse værktøjer er væsentlig bedre end webhoteller er i stand til at tilbyde. Du kan også nemt flytte webhotel og beholde de gamle emails.

Du kan tilknytte domæner til Gmail eller iCloud og stadig have en email som f.eks. [email protected]. Har du intet mod at benytte en almindelig gmail.com eller icloud.com konto så benyt det. Dette ses efterhånden tid.

Samme bureau til SEO og hjemmeside udvikling og support?

Det er det mindst besværlige men også mindst fleksibelt. Hvis hjemmesiden er stor og kompliceret må anbefalingen være at det er bedst det er samme leverandør

Er det en enkel hjemmeside der bruges som visitkort så er valget mere frit. Der er ikke så meget der kan gå galt sålænge det stadig forbliver enkelt.

Spørgsmålet kan også være om der er brug for dyr SEO og dyre netannoncer?

Kontakt

J. Andersen Lobato
Email: [email protected]
Smedevænget 45, 8464 Galten
Tlf.: 6047 8448

Vi bor i Østjylland men dækker resten af Jylland og Fyn.